Ţin să menţionez că acest blog este proprietate personală, iar eu mă voi folosi de acesta în conformitate cu nevoile şi credinţele mele. Îmi iau de asemenea dreptul de a modera discuţiile pe marginea subiectelor expuse aici şi voi ignora orice atac la persoană, mai ales dacă vine sub formă anonimă.

luni, 21 martie 2011

Românii nu dorm...

În urma nefericitului incident din 15 Martie petrecut în Miercurea Ciuc, românii au reacţionat! (detalii aici).
Ni se cere de la Bruxelles să fim toleranţi. Li se dau drepturi egale (ţin să menţionez că mă refer aici la toate minorităţile din ţară, fără excepţii), le se oferă cadru propice unei vieţi decente, partide politice, ba mai mult, predarea Istoriei şi Geografiei României în limba maternă. Nu cred că mai există diferenţe între minorităţi şi autohtoni în ţară, doar suntem europeni, nu? Cei de la Bruxelles ar putea veni să ia notiţe de toleranţă în România.
Însă incidentul din Miercurea Ciuc nu poate fi lăsat aşa. De ce nu s-a autosesizat Oficiul Naţional Pentru Cultul Eroilor? Statul?
Aţi auzit cumva că românii s-au adunat la Blaj pe 15 Mai ca să dea foc unei papuşi întruchipându-l pe  Kossuth Lajos? NU! Aceasta e instigare împotriva unui neam, a unei naţiuni...şi-au adus şi copiii să vadă această oroare...cum credeţi că vor reacţiona aceştia la cele văzute? Ce învăţătură vor trage din acest comportament? Vă spun eu, ură faţă de români.
Constituţia României prevede ca orice minoritate care locuieşte pe teritoriul acestei ţări trebuie să cunoască limba română şi să se supună legislaţiei în vigoare.
Aşa s-a supus domnul Csibi Barna? Aşa cred că ne arată cât respect poartă ţării în care locuieşte.
Dar nu....lasaţi-l! Nu cumva să îi îngrădim dreptul la exprimare.
Mulţumim Romanian National Security!


 P.S. Acest post nu este un atac la una dintre minorităţile care locuiesc în România, ci o critică adusă persoanelor iredentiste cu gânduri feudale.  

4 comentarii:

  1. Ai zis-o foarte bine. Romanii nu au facut asa ceva. Dar poate ar trebui sa faca, macar asa nu s-ar crede minoritatile mai majoritare decat sunt. si exact! Toata lumea l-a lasat sa faca asa ceva, nimeni nu a intervenit. Inca a si fost filmat ca sa ajunga si el faimos. Ma mir de jurnalistii care l-au filmat. Singurul lucru care l-ar fi meritat acolo pe moment ar fi fost o palma peste fata ca sa-si revina la realitate si sa se uite in jur. Daca il plesnea careva isi dadea mai repede seama ca nu se afla in ungaria.

    RăspundețiȘtergere
  2. hai sa fim seriosi daca ii dadea cineva o palma peste ceafa sarea U.E in gatul nostru ca am lovit minoritatile...oare cat o sa ii mai suportam pe astia....de aia nu ii primesc nici ungurii lor la ei in tara....ca sunt idioti....am fost in ungaria si am ramas masca cum un cetatean ungur...s-a abatut cu masina din drumul lui ca sa ne scoata pe noi acolo unde vropiam sa ajunge...asa da ...pe astia de la noi...no comment

    RăspundețiȘtergere
  3. asa-i, mai bine sa nu le dam atentie
    si totusi, Ataca sufletul acestui neam!
    pacat din partea lor ca nu au in ce se regasi, nu au o valoare la care sa se poata raporta, si atunci ce fac? se iau de altii ca sa para mai destepti

    RăspundețiȘtergere
  4. Gestul acelui functionar este intradevar unul pe cat de infantil, pe atat de prostesc. In opinia mea, actiunea acestui "erou" nu denota altceva decat un comportament vulgar si nesabuit. In mod normal, autoritatile trebuiau sa-l faca pe loc raspunzator de faptele sale si sa-l constientizeze fata de gravitatea gestului. Cum? prin aplicarea legilor fundamentale care guverneaza tara noastra si prin aplicarea unei pedepse consistente care sa-l readuca cu picioarele pe pamant. Eu personal trebuie sa admit ca am o problema generala cu acest grup etnic care a dezvoltat trasaturi cel putin injositoare in comparatie cu populatia mama de unde provine (Ungaria). Dupa cum amintea alt "activist" mai sus, am sesizat si eu dezacordul total dintre un ungur (cetatean ungur) si un maghiar (posesor de cetatenie romana dar fara etnie - bozgor). Ce ma deranjeaza cel mai mult in zonele in care domiciliez si imi desfasor activitatile, este insistenta cu care unele personaje vorbitoare de limba maghiara fac uz excesiv de aceasta. Astfel, in momentul in care vrei sa-ti cumperi o paine de la un comerciant oarecare, exista sanse reale ca vanzatoarea sa te intampine cu un calduros "tesec poftiti", fiind evident favorizat graiul lor, avand intaietate. Ma refer aici la situatii des intalnite in judete ca Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj si uneori si Maramures. De judetele Mures, Harghita si Covasna nici nu amintesc pentru ca acolo limba romana e limba straina.
    Revenind la personajul principal din textul publicat de autor, la baza gestului sta frustrarea pe care o traieste individul inca de cand ascendentii sai au intrat "clandestin" pe teritoriul romaniei, si s-au transformat in ramasite. Ca argument, cu acordul celui ce detine blog-ul, voi afisa un link care va v-a indruma spre un material video foarte expresiv si care vi-l recomand cu caldura.

    http://filmedocumentare.com/a-fost-odata-transilvania/

    RăspundețiȘtergere