Ţin să menţionez că acest blog este proprietate personală, iar eu mă voi folosi de acesta în conformitate cu nevoile şi credinţele mele. Îmi iau de asemenea dreptul de a modera discuţiile pe marginea subiectelor expuse aici şi voi ignora orice atac la persoană, mai ales dacă vine sub formă anonimă.

luni, 6 februarie 2012

Eliza vs. Sebastian [Decolteul]

Pornind de la ideea promovată de Simona Tache și Mihai Radu în ziarul Cațavencii, am încercat alături de Eliza să facem un dialog cu privire la teme diverse. Din titlul se observă că va fi o discuție contradictorie și sperăm să fie și savuroasă.
Tema de azi e una simplă și comună, inspirată dintr-o discuție pe care am avut-o cu Eliza în drum spre Biblioteca Județeană.
N-am să mai lungesc treaba pentru că nu prea mi-au plăcut vreodată introducerile kilometrice și am să dau curs dialogului...

"Un mod de a scăpa de căldură...cică

Căldura de afară...în lunile de vară, evident, ne obligă să luăm diferite măsuri pentru a suporta canicula. Fie că stăm închiși în casă, că ieșim pe o terasă la o bere, în parc la înghețată sau mergem la ștrand...peste tot ni se întâmplă să dam peste persoane de sex feminin având hainele pana la buric sau cu un decolteu larg. Cred că e o conspirație mondială la adresa barbaților de pretutindeni. Le vezi cum merg ele țanțoșe pe stradă cu spatele drept și pieptul înainte, iar scuza lor e căldura, că dom’le...fiecare supraviețuiște cum poate în astfel de vremuri caniculare.

Problema nu e aici, fiecare are dreptul să se exprime așa cum dorește, problema apare când treci pe stradă pe lângă o domnișoară sau doamnă îmbrăcată astfel sau stai în tramvai lângă ea, iar „instinctul primar” îți împinge privirea spre locul cu pricina, tu bărbat serios sigur nu vrei să cedezi, dar „instinctul” e mai puternic. În momentul următor ridici privirea spre fața femeii care are o expresie ușor de înțeles: „Uită-te la el! Ce nesimțit!”...asta în cazul cel mai bun...dacă nu ajungi să primești o lecție despre bune maniere de față cu toată lumea.

Totuși sunt curios...daca pe strada ar umbla un bărbat din acela lucrat la sala și tot epilat cu pantalonii decupați în spate sau în față...ele nu s-ar uita?! "
 Sebastian Ciceu

Feminitatea şi frigul

Femeile nu se îmbracă într-un anume fel doar pentru ele. Se îmbracă pentru a întoarce bărbaţii capul după ele, se îmbracă pentru a fi admirate de alte femei pe stradă, se îmbracă pentru a fi în pas cu tendinţele vremii şi se îmbracă pentru că vor să transmită un mesaj. Indiferent de target-ul pe care îl vizează, în foarte puţine din aceste cazuri, o femeie nu va avea un decolteu. Asta pentru că se simte bine să-şi scoată în evidenţă părţile care o definesc . E ca şi în cazul doctorilor care poartă halat alb ori a minerilor despre care ştii că au mereu o cască pe cap. De aici şi până la bărbaţii care stau şi se holbează e cale lungă.

De exemplu, dacă ai o femeie cu un decolteu lângă tine nu înseamnă că nu te poţi uita sau că ea nu se va simţi bine ştiind că e admirată. Indignările sosesc în momentul în care ochii tăi par să nu mai părăsească unghiul respectiv. Ca să înţelegi de ce o exagerare ceea ce faci, gândeşte-te la următoarea comparaţie: mergi pe lângă o vitrină care îţi atrage privirea, prin urmare e normal să stai câteva secunde analizând, în schimb dacă stai cu ochii lipiţi de vitrină, la un moment va veni vreun vânzător să te alunge de acolo. Ştim că sunteţi atraşi, dar nu înseamnă că trebuie să ne demonstraţi asta printr-o privire de vultur. Până la urmă, o femeie poate fi admirată într-un mod discret fără să-i dai acesteia ocazia de a-ţi trânti o replică de genul "Nu eşti tu puţin cam...?".

Bună întrebarea lui Sebi din ultimul paragraf. Deşi nu cred că femeile ar sta să se holbeze. Ar arunca o privire scurtă, s-ar hlizi şi ar merge mai departe. Sau...spuneţi-mi voi ce aţi face. Eu nu cred că m-aş uita asemenea cum se uită anumiţi interlocutori de-ai mei într-o conversaţie şi anume: cu 5 centimetri mai jos de ochi. It's ok to look but take your eyes back home.
 Eliza Vaș

8 comentarii:

  1. cristian tanasescu6 februarie 2012 la 21:43

    voi doi va cam plictisiti! nu va faceti iluzi sexul e promovat in tote situatile. deci cred ca pe femei(in general) nu lederanjeaza ca te holbezi iar barbati apreciaza ce e frumos!! este tragic sa ai decolteu si sa fie dizgratios!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ne plictisim. Aşteptăm să vedem ce păreri are şi restul omenirii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nimeni nu-i impotriva, majoritatea sunt de acord, iar restul se abtin.
    Dar, sunt fel si fel de cazuri. Decolteuri la mamici, sotii, iubite ale prietenilor, prietene, amici, surori s.a.m.d.. Asadar domnule Tanasescu, cum te-ai uita in decolteul unei doamne de o anumita varsta? sau daca te-ai uita? sau daca ar fi ok, din perspectiva ta, sa ai aiba decolteu? sau daca are decolteu cum ar trebui sa fie: unul mai mult simbolic sau bine evidentiat? Dar in cazul unei surori, cum ar trebui sa reactionezi? Sau cazul iubitelor prietenilor: cum ar trebui sa te uiti? si cat? sau ar trebui sa te uiti(de fapt te uiti inevitabil:P). Chiar promovam sexul in toate situatiile? Sa nu exageram, ai o perspectiva hedonista domn’ Tanase’.
    Sau cazul iubitelor, unii nu accepta sau accepta mai putin acest lucru, altii dimpotriva 'sa vada lumea ce prietena am', sau pur si simplu o accepta asa cum este.
    Dar, voi, ceilalti, cum reactionati sau a-ti reactiona in aceste cazuri?

    RăspundețiȘtergere
  4. cristian tanasescu7 februarie 2012 la 21:18

    Exagerezi domnule!!!! femei in varsta(exista gerontofili), mame, surori, iubite etc. la urma urmei sunt femei !!!! fiecare femeie isi asuma vestimentatia pe care o adopta!

    RăspundețiȘtergere
  5. de acord cu afirmatia: 'fiecare femeie isi asuma vestimentatia pe care o adopta!'
    dar, se face ca, cei mai in varsta nu se uita numai in decolteul celor mai in varsta, iar cei mai tineri nu numai in decolteul celor tinere(nu poti, am mai spus-o), dar cum reactionezi in fiecare caz?
    si tocmai ca sunt femei :P

    RăspundețiȘtergere
  6. cristian tanasescu7 februarie 2012 la 22:22

    Nimeni nu trebuie condamnat sau judecat!!! nici femeia cu decolteu nici barbatul cu privire insistenta!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare are de câştigat, huh? Femeia se simte admirat, iar bărbatul dă din coadă că poate admira. Şi totuşi cum rămâne cu întrebarea pe care ţi-a adresat-o Sorin?

      Ștergere
  7. ...scuzați-mă că intervin. Dar cred că o femeie poate fi admirată și dacă nu are decolteu. Asta e ca o paranteză.

    LEGAT DE ARTICOL... cu toți suntem conștienți că bărbații iubesc cu ochii, femeile cu urechea. Așadar ca și femei întotdeauna vom fi iubite, apreciate și admirate și după modul în care arătăm, și după modul cum ne îmbrăcăm, dar asta nu înseamnă că trebuie să ieșim pe stradă în costumul lui Adam și Eva. Plus de asta sunt multe femei care arată mai bine „îmbrăcate”... fără colanți care le scoate în evidență celulita... știți voi restul tot tacâmu. Deci dacă ești femeie și te respecți știi și cum să te Îmbraci. Personal nu am nimic cu decolteu, dar cred că trebuie să știi când să îl porți și unde.

    RăspundețiȘtergere