Ţin să menţionez că acest blog este proprietate personală, iar eu mă voi folosi de acesta în conformitate cu nevoile şi credinţele mele. Îmi iau de asemenea dreptul de a modera discuţiile pe marginea subiectelor expuse aici şi voi ignora orice atac la persoană, mai ales dacă vine sub formă anonimă.

marți, 29 martie 2011

Hai cu promovarea!

În cadrul universităţii la care studiez şi eu a început febra promovării facultăţilor atăt la liceele din oraş cât şi la cele din jurul reşedinţei de judeţ. Lucru bun de altfel...tinerii elevi de clasa a XII-a care înca nu s-au hotărât pot alege acum dintr-o gamă largă de facultăţi şi specializări.
"Lupta" e acerbă...oferte care mai de care mai bune, taxe mai mici sau mai mari, locuri bugetate, burse de studiu în străinătate, aplicaţii de teren (unde e cazul), toate sunt argumente din arsenalul de promovare a facultăţilor, fiecare încercând să atragă cât mai mulţi elevi.
Ţin minte când au venit şi la liceul unde învăţam...m-au ajutat să mă hotărăsc şi nu regret deloc alegerea făcută.
În concepţia mea, tânărul din ziua de azi merge la facultate ca să devină OM. De aceea e bine să vă gândiţi bine, dragi elevi şi eleve, ce doriţi să faceţi mai departe. Alegeţi facultatea în funcţie de pasiune şi pricepere, nu alegeţi facultăţi după nume, mergeţi unde credeţi ca vă veţi forma ca oameni pentru că la angajare acest lucru se va simţi. Doar dacă mergeţi să vă angajati la stat contează numele diplomei, dar dacă mergeţi la privat...patronul va fi interesat ce ştii să faci şi în funcţie de asta îţi va acorda o slujbă.
Alegeţi cu grijă tineri elevi, alegeţi ce va face placere şi nu neaparat ce va aduce mulţi bani, mirajul câştigului e înşelător.

luni, 21 martie 2011

Românii nu dorm...

În urma nefericitului incident din 15 Martie petrecut în Miercurea Ciuc, românii au reacţionat! (detalii aici).
Ni se cere de la Bruxelles să fim toleranţi. Li se dau drepturi egale (ţin să menţionez că mă refer aici la toate minorităţile din ţară, fără excepţii), le se oferă cadru propice unei vieţi decente, partide politice, ba mai mult, predarea Istoriei şi Geografiei României în limba maternă. Nu cred că mai există diferenţe între minorităţi şi autohtoni în ţară, doar suntem europeni, nu? Cei de la Bruxelles ar putea veni să ia notiţe de toleranţă în România.
Însă incidentul din Miercurea Ciuc nu poate fi lăsat aşa. De ce nu s-a autosesizat Oficiul Naţional Pentru Cultul Eroilor? Statul?
Aţi auzit cumva că românii s-au adunat la Blaj pe 15 Mai ca să dea foc unei papuşi întruchipându-l pe  Kossuth Lajos? NU! Aceasta e instigare împotriva unui neam, a unei naţiuni...şi-au adus şi copiii să vadă această oroare...cum credeţi că vor reacţiona aceştia la cele văzute? Ce învăţătură vor trage din acest comportament? Vă spun eu, ură faţă de români.
Constituţia României prevede ca orice minoritate care locuieşte pe teritoriul acestei ţări trebuie să cunoască limba română şi să se supună legislaţiei în vigoare.
Aşa s-a supus domnul Csibi Barna? Aşa cred că ne arată cât respect poartă ţării în care locuieşte.
Dar nu....lasaţi-l! Nu cumva să îi îngrădim dreptul la exprimare.
Mulţumim Romanian National Security!


 P.S. Acest post nu este un atac la una dintre minorităţile care locuiesc în România, ci o critică adusă persoanelor iredentiste cu gânduri feudale.  

luni, 14 martie 2011

Ce-aş schimba în ţara mea...

Inspirat de piesa celor de la VUNK m-am gândit să scriu ceva, defapt, dacă mă gândesc mai bine...vreau să scrieţi voi. Ce anume? Ce vă doriţi voi de la ţara noastră (aveţi dreptul să schimbaţi două lucruri). Am doar o rugăminte: încercaţi să evitaţi să scrieţi că vreţi şosele, spitale, şcoli sau alte teme cuprinse în piesă. Sunt curios de cazurile voastre particulare, nu lucrurile generale. Ce credeţi voi că ar trebui schimbat în ţărişoara noastră ca să arate ca una de afară...

sâmbătă, 12 martie 2011

Let's play!

Johnny al nostru m-a invitat la o leapşă şi am să îi răspund provocării. Cred că e prima mea leapşă....să vedem ce ne cere:

1. Când ai început să scrii online? 
Hmmm....dacă mă gândesc bine...totul a început în 11 noiembrie 2010.

2.Ce te motivează să scrii pe blog?
Uneori scriu când îmi vin idei şi vreau să citesc alte păreri despre acea idee, alteori vreau să citesc păreri diferite despre o anumită situaţie...curiozitatea. Fiind mai curios din fire, îmi doresc să aflu cât mai multe despre cei din jurul meu, iar aceasta este o modalitate bună.

 3. Cum reacţionezi la comentarii negative?
Criticile sunt bune, îţi arată unde ai greşit. Contradicţiile te ajută să îţi dezvolţi viziunea despre o anumită temă şi te pune în situaţia de a-ţi construi argumentarea. Dar atunci când se exagereazâ simt că loveşte în munca mea, iar asta e neplăcut....cineva să îşi bată joc de munca ta.

4. Care a fost ideea iniţială de la care ai pornit? 
Ideea mi-a fost insuflată de Maria şi de la Mira. Restul vine din curiozitate.

5.Ce fel de linkuri ţii în blogroll?
 Hmmm...poi...am un blog, "Toate Blogurile",am Blogspot-ul şi site-ul unui prieten.

6. Cum te-a schimbat pe tine blogul? 
Schimbări....schimbări....schimbări....nu ştiu dacă pot spune că m-a schimbat într-un anumit fel blogul....pot spune însă că mi-a îmbunătăţit felul de a scrie, ceea ce sper să se vadă la Revistă.

7. Ce aşteptări ai în viitor de la blogul tău? 
Viitor? Cred că trebuie puţin mai bine delimitat termenul....eu m-am gândit doar că va rămâne veşnic, chiar dacă nu voi mai scrie,  dar când voi ajunge la o vârstă înaintată să pot sa îl revăd şi să mă minunez de gândirea mea de tânăr student.

8. Cât despre cititorii/vizitatorii acestui blog?
Cititorii sunt cei mai importanţi....îmi place că intrăm în discuţii şi că fiecare îşi prezintă viziunea despre tema discutată, e chiar ceea ce mi-am dorit şi le mulţumesc.
P.S. dacă cititorii doresc să dezbatem o anumită temă, vă rog să mă anunţaţi iar eu voi încerca să mă conformez. 

duminică, 6 martie 2011

Tinereţe fără bătrâneţe?

Sunt la o vârstă bună...20 şi un pic...şi îmi place această perioadă. Suntem visători acum, avem planuri măreţe şi principii revoluţionare, suntem o nouă generaţie cu o altă mentalitate.
Viitorul....unde ne vedem peste 10 sau 20 de ani? Sau mai bine zis...vrem să ne vedem peste 20 de ani? Cu riduri, obosiţi, secaţi de vlaga tinereţii? Cred că marea majoritate a tinerilor din ziua de azi şi-ar dori să rămână veşnic la vârsta de 20 şi un pic de ani. Câţi dintre noi nu ne-am dori să fim în pielea tânărului Dorian Gray? Vă invit să vizionaţi varianta filmului din 2009. Mai multe detalii nu vă dau pentru că aş intra în domeniul de discuţie a lui Ionuţ, dar îl voi ruga pe el să vă facă o scurta prezentare.
Totuşi trebuie să vedem şi cealaltă jumătate. Tinereţe veşnică...sună bine, nu? Dar cănd vezi că toate persoanele dragi ţie îmbătrânesc...mai sună la fel de bine? Viaţa are multe de oferit, la vârste diferite. Fiecare etapă are farmecul ei...îmbătrânirea e un proces care ne oferă prilejul să privim viaţa din diferite perspective.
M-am gândit să vă ataşez o melodie, piesa celor de Alphaville adaptată zilelor noastre...care ne întreabă
"Do you really want to live forever?
Forever and ever"





Putem trăi veşnic prin ceea ce lăsăm în urma noastră...